Wij geven advies welk type cap je moet hebben!

Er zijn veel verschillende soorten caps en vaak hebben deze caps verschillende namen. Het kan daarom moeilijk zijn om exact te weten welk soort (type) cap je wilt hebben. Wij hebben daarom een handig overzicht van de belangrijkste type caps en wat hiervan de kenmerken zijn.

1. De Snapback

Reell Snapback


Wat is een Snapback
Een Snapback is de benaming voor een verstelbare baseball cap met vlakke klep.
Trucker caps en andere vormen petten worden vaak verkocht met een voor-gebogen klep, maar Snapbacks hebben dit niet. Het is ook niet de bedoeling om de klep te buigen, deze moet namelijk vlak blijven met het dragen.
Leuk weetje: Snapbacks zijn vaak minder duur dan fitted baseball caps, omdat ze door de druksluiting aan de achterzijde in “One-Size” gemaakt kunnen worden. In deze categorie willen we de Cayler Snapback nog even uitlichten, zij hebben de snapback volgens ons weer helemaal op de kaart gezet!

 

Waarom zou je een Snapback cap willen?

  • • De laatste jaren zijn Snapback caps echt weer in de mode, ook worden ze door beroemdheden in binnen- en buitenland gedragen.
  • • Snapback caps hebben vaak een goede en eerlijke prijs.
  • • Door de snapback bevestiging aan de achterzijde kun je de cap naar grootte verstellen, erg handig.
 

Op zoek naar een nieuwe Snapback cap?
Bij Cap Kopen zijn we zelf groot fan van Snapback caps en daarom hebben we een aantal mooie merken in onze shop. Waaronder; Cayler & Sons, Crooks & Castles, DakineDeus ex Machina, HYPE, KING Apparel, New Era, Official Crown of Laurel, Reell.

 


 

2. Trucker cap

Deus trucker cap

 

Wat is een Trucker cap?
Het ontwerp van een trucker cap is vergelijkbaar met die van een baseball cap, met een licht gebogen klep aan de voorkant. 

Maar waar baseball caps volledig worden gemaakt van katoenen stof, is het voorste gedeelte van een Trucker cap vaak van schuim en de rest is van kunststof gaas (mesh) voor ventilatie. Aan de achterzijde is de cap verstelbaar door een kunststof druksysteem, wat er voor zorgt dat vrijwel alle Trucker caps "one size" zijn. In deze categorie springt de Deus pet er toch wel uit, ongekend populair geworden de afgelopen jaren.

 

Waarom zou je een Trucker cap willen?

• Doordat het grootste gedeelte van de cap een mesh- basis heeft (gaas), is het een "luchtige" pet en daarom fijn om bijvoorbeeld te gebruiken met sporten.
• De laatste jaren zijn Trucker caps helemaal in de mode.
• Trucker caps hebben vaak een goede en eerlijke prijs.
• Door de snapback bevestiging aan de achterzijde kun je de cap naar wens verstellen en past deze daarom bijna altijd.

Op zoek naar een nieuwe Trucker cap?

Bij Cap Kopen zijn we zelf groot fan van Trucker caps en daarom hebben we een aantal mooie merken in onze shop. Waaronder; Deus ex Machina, Goorin bros., AB Lifestyle, Black Bananas, Buddha to Buddha, Dakine, Djinn's, Lacoste, Nena & Pasadena.

 


 

3. Dad hat / Curved cap (vroeger de Baseball Cap genoemd)

Lacoste pet

 

Wat is een dad hat of curved cap?

De "Dad Hat", is de nieuwe trend die over komt vanuit Amerika. Typerend aan de caps is dat ze altijd een ronde/gekromde klep hebben, vandaar dat de caps ook vaak "Curved Caps" worden genoemd. De caps zijn verstelbaar door middel van een lederen strap of een velcro (klittenband) sluiting. Anders dan de Trucker cap heeft een Dad hat geen mesh basis, maar is volledig van katoen / polyester. Erg vernieuwend in deze categorie vinden wijzelf het Engelse merk NVLTY London, met hun Suede en Distressed caps.
 

Waarom zou je een Dad hat willen?

• Je bent een trendsetter als je op dit moment al met een Dad hat rondloopt. 
• Fijne pasvorm, door de lage fit, de gekromde klep en de verstelbaarheid. Dit zorgt ervoor dat je de Dad hat perfect naar je hoofd passend kunt maken.

 

Op zoek naar een Dad hat in Nederland?

Bij CapKopen.nl zijn we zelf ook fan van de Dad hat / Curved cap daarom hebben we een aantal mooie merken in onze shop. Waaronder; Deus ex MachinaAB LifestyleBuddha to BuddhaCayler & SonsLacoste, DOPE, NVLTY London, KING Apparel, New Era

 


 

4. De 5 panel cap 

Reell 5 panel cap

 

Wat is een 5 panel cap?

Een 5 panel Cap is een cap met een vlakke klep en wordt vaak gesloten door een strapback bevestiging. Een snapback bevestiging is ook mogelijk, maar dit komt minder vaak voor bij 5 panels.

De naam 5 panel is gemakkelijk te verklaren, de basis van deze caps bestaan namelijk uit 5 panelen. Hierdoor heeft de 5 panel cap vaak een ietwat lagere fit dan zijn grotere broer de Snapback (deze zijn opgebouwd uit 6 panelen).

De bandvormige sluiting is vaak van kunststof, of een combinatie van metaal en leder.

Trucker caps  en andere vormen petten worden vaak verkocht met een voor-gebogen klep, maar 5 panel caps hebben dit niet. Het is ook niet de bedoeling om de klep te buigen, deze moet namelijk vlak blijven met het dragen. Het topmerk wat ons betreft voor 5 panel caps is het duitse REELL

 

Waarom zou je een 5 panel cap willen?

  • • De laatste jaren zijn 5 panel caps echt in de mode, ook worden ze door beroemdheden in binnen- en buitenland gedragen.;
  • • 5 panel caps hebben vaak een goede en eerlijke prijs;
  • • Door de strapback bevestiging aan de achterzijde kun je de cap naar wens verstellen.

 

Op zoek naar een nieuwe 5 panel cap?

Bij Cap Kopen zijn we zelf groot fan van 5 panel caps en daarom hebben we een aantal mooie merken in onze shop.  Waaronder; Cayler & Sons,  Crooks & Castles, HYPE, KING Apparel, Reell