Baseball Caps

Shop je nieuwe Baseball cap

Een Baseball cap is een pet die zich kenmerkt door zijn gebogen klep en zijn fijne pasvorm. De caps zijn oorspronkelijk ontstaan als onderdeel van het Amerikaanse Honkbal -tenue. Tegenwoordig wordt de Baseball cap door iedereen gedragen en zelfs gezien als een trendy accessoire dat mogelijk is bij bijna elke gelegenheid. Doordat de Baseball cap een sport -achtergrond heeft zie je de caps vaak terug met de logo's van honkball en basketball teams.

De petten zijn in maat verstelbaar door de zogenoemde strapback bevestiging aan de achterzijde, vaak is deze van textiel, kunststof of leder, maar ook zie je de strapback bevesiging terug als (velcro) klittenband. Een Baseball cap wordt nog wel eens verward met de Trucker cap, het is daarom goed om te weten dat een trucker cap altijd een mesh (gaas) basis heeft, wat de Baseball cap nooit heeft. 

New Era Baseball caps

De meest bekende Baseball caps zijn die van het merk New Era, zij hebben de Baseball cap uitgevonden! De caps van de New York Yankees en de Los Angeles Dodgers zijn het populairst bij New Era. Dit zijn Honkball teams die naast hun sportieve prestaties nog vaker herkend worden aan hun logo op de vele merchandise en kleding die ze verkopen.

Variaties van de Baseball cap

Naast de verstelbare Baseball cap met gebogen klep, zijn er ondertussen ook heel wat variaties op de aloude cap. Namelijk Baseball caps met een elastische band aan de binnenzijde (ookwel flexfit petten genoemd), deze caps zijn daarom niet verstelbaar maar passen zich naar je hoofd. Ook zijn de Baseball caps met een vlakke klep erg populair tegenwoordig, deze worden vaak ook Snapbacks of Strapbacks genoemd. 

 

 

28 Artikel(en)

 

 

28 Artikel(en)

 

28 Artikel(en)

 

 

28 Artikel(en)